Kategorie receptů
Pečený lososový steak s křenovou omáčkou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
35 minut
Postup přípravy
Příprava lososových steaků: rozehřejeme na pánvi trochu oleje a steaky z obou stran opečeme. Poté vyndáme z pánve a uchováme v teple. Příprava křenové omáčky: Rozehřejeme si na pánvi máslo, přidáme 2 ČL krupici a dobře rozmícháme. Vaříme s bílým vínem (2 cl), smetanou a vývarem. Přidáme 1 bobkový list a provaříme 5 minut. Osolíme a opepříme. Ochutíme špetkou muškátového oříšku a přimícháme ostrý strouhaný efko křen. Steaky z lososa servírujeme na vyhřáté talíře s vařeným či pečeným bramborem a přelijeme lahodnou křenovou omáčkou. Talíře dozdobíme třeba koprem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
20 g
Losos obecný 250 g
348 g
Bobkový list 5 g
0.2 g
Zeleninový bujón
10 g
Pitná voda nesycená
100 g
Křen strouhaný efko 165 ml a 500g. Ostrý křen
80 g
Pšeničná krupice 500 g
12 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Olej slunečnicový
20 g
Krajanka máslo 250 g
8 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
80 g