Kategorie receptů
Pošírovaná makrela s cuketou, lilkem a rajčaty
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na menší kostky osolíme a necháme 15 minut vypotit. Potom jej osušíme a opečeme na lžíci tuku v pánvi. Přisypeme cuketu nakrájenou na kousky a rozpůlená cherry rajčata a ještě chvíli opékáme. Na závěr přidáme několik lžic rajčatového protlaku, špetku cukru a prohřejeme. Zeleninu stáhneme z ohně, vmícháme nasekané lístky bazalky, osolíme a opepříme. V hlubší silnostěnné pánvi zahřejeme ½ litru vody s bylinkami těsně pod bod varu. Vložíme do ní porce makrely a pošírujeme je asi 5 minut. Vyjmeme, osolíme, opepříme a podáváme se zeleninou a klínky citronu.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
120 g
Lilek
120 g
Rajčata
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
7 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
3 g
Citróny
30 g
Tymián čerstvý
3 g
Bazalka čerstvá
2 g
Olivový olej
14 g
Pitná voda nesycená
500 g
Cukr krystal
3 g
Makrela
540 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g