Kategorie receptů
Pstruh na mandlích
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Mléko ochutíme solí a rozdrceným pepřem, ve kterém namáčíme očištěného pstruha. Poté obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji opečeme cca 8 minut z každé strany. Při opékaní občas nazdvihneme, aby se ryba nepřipálila. Mezitím dáme na druhou pánev zbytek oleje, na kterém dozlatova upražíme mandle. Před podáváním pstruha posypeme mandlemi, jemně nasekanou petrželkou a obložíme jej nakrájeným citrónem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Petrželová nať
10 g
Citróny
100 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
180 g
Mandle jádra 200 g
14 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Pepř černý celý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
16 g