Kategorie receptů
Treska zapečená se sýrem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rybu očistíme, opláchneme, nakrájíme na porce, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet. Potom je krátce opečeme na oleji, vložíme do máslem vytřené zapékací mísy, zastříkneme trochou vody a přikryté krátce podusíme. Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušenou rybu, posypeme strouhaným sýrem, rychle zapečeme. Při podávání rybu pokapeme zbylým rozpuštěným máslem a posypeme petrželovou natí.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Petrželová nať
4 g
Citróny
60 g
Eidam 30% cihla 2600 g
40 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
160 g
Pitná voda nesycená
80 g
Treska ocasní část
400 g
Olej slunečnicový
16 g
Krajanka máslo 250 g
16 g