Kategorie receptů
Čočkový salát s avokádem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Čočku (1 hrnek) uvaříme podle návodu na obalu. Vodu z čočky slijeme, čočku propláchneme studenou vodou a odložíme zatím stranou. Avokádo nakrájíme na menší kostičky a vmícháme do čočky. Přidáme limetkovou šťávu, nakrájené lístky máty, olivový olej a zakysanou smetanu. Na závěr dochutíme solí a špetkou mletého chilli. Salát se výborně hodí k pečenému filetu z lososa.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Paprika červená chilli
3 g
Máta peprná
5 g
Limetky
20 g
Avokádo
105 g
Lagris čočka zelená 500 g
250 g
BORGES Natura BIO Extra panenský olivový olej 500 ml
9 g