Kategorie receptů
Čočkový salát s jablky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
30 minut

Postup přípravy
- Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody a následně v nové vodě uvaříme do měkka. Přidáme Podravka přísadu a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Jablka nakrájíme i se slupkou na malé kostičky a zastříkneme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Přidáme čočku a jarní cibulku. Promícháme s majonézou, zakysanou smetanou a kremžskou hořčicí. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem.
Jedlá sůl
1 g
Cibulka jarní
80 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
10 g
Hořčice kremžská 340 g
10 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Lagris čočka zelená 500 g
260 g
Jablka červená
160 g
Podravka Natur přísada do jídel Středomořská 100 g
5 g