Kategorie receptů
Fazolový salát s tuňákem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
30 minut

Postup přípravy
Lusky opereme a přepůlíme. Vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 12 minut. Poté lusky slijeme, ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Fazole z konzervy slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Promícháme se solí, pepřem, hořčicí, balsamicem a šťávou z tuňáka. Přidáme olej. Fazole, cibuli, tuňáka lehce promícháme a přelijeme připravenou zálivkou. Salát necháme odpočinout. Listy salátu opereme a vytřepáme z nich vodu. Rajčata omyjeme a pokrájíme na dílky. Do misky vložíme díly salátu a rajčata přimícháme do fazolového salátu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
24 g
Fazolky zelené
180 g
Rajčata
60 g
Salát hlávkový
40 g
Jedlá sůl
2 g
Olivový olej
10 g
Ocet Balsamico
10 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
90 g
Hořčice orientální 340 g
10 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
150 g