Kategorie receptů
Kedlubnový salát s česnekem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme na kostičky, kedlubny nastrouháme nahrubo, pažitku a kedlubnové lístky rozsekáme. Směs přidáme ke kedlubnám. Z citrónové šťávy, hořčice, oleje a octa umícháme zálivku, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku, sladidla. Vše dobře promícháme. Pečivo nakrájíme na malé kousky, česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek a společně s pečivem krátce osmahneme. Poté obsah nasypeme na povrch salátu.
Vytisknout recept (PDF)Kedlubna
1480 g
Vejce
160 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Citróny
40 g
Pažitka
4 g
Sladidlo
20 g
Muškátový ořech celý
2 g
Bílé pečivo
64 g
Ocet Balsamico
12 g
Hořčice orientální 200 g
80 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
3.2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g