Kategorie receptů
Salát z brambor a mrkve na marocký způsob
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
1 hodina

Postup přípravy
- Očistíme, omyjeme a osušíme brambory. Každý brambor překrojíme na polovinu. Mrkev oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kousky. Brambory a mrkev vložíme do pekáče. Posypeme kořenící směsí, pokapeme olivovým olejem a dobře promícháme. Pečeme dozlatova v mírně vyhřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 50 až 60 minut. Pečené brambory dáme do servírovací mísy, přidáme okapané olivy, nasekanou petrželku a promícháme. Připravíme dresing ze zakysané smetany, majonézy, utřeného česneku a nakrájených lístků koriandru. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Dresing přidáme do bramborového salátu a servírujeme.
Brambory
900 g
Mrkev
450 g
Česnek
1 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
5 g
Olivový olej
48 g
Koriandr čerstvý
6 g
Olivy zelené
72 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
300 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Americké brambory 40 g
6 g