Kategorie receptů
Salát z quinoy, tuňáka a čočky
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Quinou vaříme v poměru 3:1 (3 dávky vody, 1 dávka quinoy). Quinou vaříme se stroužkem česneku a ½ lžičkou soli. Vaříme 15 minut. Promícháme a necháme vychladnout. Uvaříme čočku a opláchneme studenou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky, dáme do studené vody a necháme odstát 20 minut. 12 křepelčích vajíček vaříme 3 minuty nebo 4 vejce vaříme 10 minutve vroucí vodě. V misce promícháme quinou, čočku, nakrájenou zeleninu (mrkev, celér, rajče a avokádo) na malé kostky, a scezeného tuňáka. Z 20 ml oleje, 1 lžíce vinného octa, šťávay z půlky citrónu,soli a pepře připravíme dresink. Dobře promícháme a přidáme do salátu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Mrkev
40 g
Rajčata
50 g
Česnek
3 g
Citróny
20 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Celer řapíkatý
50 g
Avokádo
160 g
Pitná voda nesycená
300 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Lagris čočka zelená 500 g
128 g
Vejce
40 g
ARAX Quinoa tříbarevná (červená + bílá + černá) 200 g
104 g
CALVO Tuňák v olivovém oleji 3x80 g
72 g