Broskvový rýžový nákyp s brusinkami a skořicí
Postup přípravy
Do kastrůlku nalijeme mléko a chvíli ho prohříváme na mírném ohni. Připravíme si rýží. Přímo z obalu ji přidáme do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání povaříme do té doby, než rýže nasákne mlékem. Poté sundáme kastrůlek z plotny a necháme chvilku vychladnout. Připravíme si sníh z dvou bílků. Zbylé 2 žloutky vmícháme do rýže, pak opatrně vmícháme i sníh z bílků. Do této směsi přidáme brusinky, dochutíme mletou skořicí a vše promícháme. V misce utřeme nízkotučný tvaroh s medem a broskve si nakrájíme na slabé plátky. Do formy rozložíme třetinu rýžové směsi, obložíme vrstvou broskví a potřeme tvarohem. To ještě jednou zopakujeme a zakončíme vrstvou rýže. Na poslední vrstvu ještě dáme vločky másla. Nákyp dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme do zlatova cca 40 minut.
Vytisknout recept (PDF)