Kategorie receptů
Jáhlová kaše s fíky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
35 minut

Postup přípravy
Jáhly zalijeme studenou vodou a dobře promícháme. Vodu slijeme a jáhly spaříme vroucí vodou. Scezené jáhly následně zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Jáhly by měly být měkké, jen mírně kašovité a tekutina zcela vyvařená. Osladíme podle chuti skořicovým cukrem. Dáme do misek, posypeme opraženými mandlemi, obložíme dokola čtvrtkami fíků a vyloupaným granátovým jablkem. Ozdobíme ušlehanou smetanou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
0.5 g
Mandle jádra 200 g
48 g
Skořicový cukr Dia 40 g
15 g
Lagris jáhly 500 g
150 g
0,3% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
700 g
Granátové jablko 250 g
210 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml
150 g