Kategorie receptů
Mrkvovo-vajíčková pomazánka
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vajíčka uvaříme natvrdo a po vychladnutí nadrobno nakrájíme. Přidáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a zakysanou smetanu. Smetanu přidáváme po lžicích a po každé lžíci promícháme. Smetana by se měla se směsí propojit a držet pomazánku pohromadě. Pomazánka by neměla být tekutá. Dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronu. Na ochucení můžeme použít také pokrájené čerstvé bylinky podle chuti.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
100 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
1 g
Citróny
30 g
Pažitka
1 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
30 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g