Kategorie receptů
Zimní čaj
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
42
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ovoce nakrájime na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme ovoce a cukr, přidáme 2dcl rumu, nemusí být, citron (nakrajený na kousky), skořici a 3 hřebíčky. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220°C na cca 45 minut. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řídíme, čas pečeni je pouze orientační. Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky čaje a zalijeme horkou vodou (250ml). Necháme vyluhovat a pijeme.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
40 g
Jahody
150 g
Hrušky zelené
200 g
Pomeranče
200 g
Skořice mletá
5 g
Brusinky konzervované
100 g
Cukr krystal
10 g
Hřebíček celý 30 g
2 g
Maliny čerstvé
100 g