Bezlepkové tagliatelle s čerstvými rajčaty

Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto (mouka, vejce a voda) důkladně promícháme a prohněteme. Těsto zabalíme např. do potravinářské fólie a necháme odležet asi 20 minut. Poté těsto ještě trochu promačkáme a zpracováváme na nudle. Podsypávat si můžeme např. hladkou kukuřičnou moukou. Asi 100 gramové kousky nejprve rozválíme válečkem na tenčí obdélníky, které pak už zpracováváme ve strojku na těstoviny - od placky až po pokrájené široké nudle -tagliatelle. Stejnou práci můžeme udělat i válečkem. Těsto rozválíme na plát cca 1,5 mm tlustý a nožem pokrájíme na 0,7 cm proužky. Těstoviny vaříme v horké osolené vodě cca 5-6 minut.
Rajčata pokrájíme na drobné kostičky. Jemně pokrájenou cibuli vhodíme na olej a restujeme, přidáme česnek pokrájený na plátky. Při lehkém zabarvení přidáme rajčata, osolíme, opepříme a chvíli probubláváme. Doladíme chuť a nakonec přidáme natrhané lístky bazalky. Těstoviny postrouháme parmazánem.