Kategorie receptů
Čerstvé těstoviny s rukolovým pestem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Suroviny na těsto (vejce, voda, mouka) trpělivě hněteme, až se nám podaří vytvořit vláčné, dobře tvarovatelné těsto. Dávku si přizpůsobíme počtu strávníků. Těsto necháme odpočinout tak 30 min. chráněné před oschnutím a můžeme tvarovat těstoviny. Rozválíme na co nejtenčí plát (1-2 mm) a krájíme nožem nebo rádlem pruhy cca 8 mm široké (tagliatelle). Těstoviny můžeme ihned vařit ve vroucí mírně osolené vodě 10-12 min. Můžeme je také několik dní uchovat v chladničce v mikrotenovém obalu. Všechny suroviny na pesto společně rozmixujeme. Pesto vmícháme do horkých těstovin. Můžeme ještě posypat trochou parmezánu a servírujeme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
2 g
Olivový olej
30 g
Vlašské ořechy jádra
8 g
Parmazán 100 g
18 g
Pitná voda nesycená
10 g
Rukola praná
20 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
100 g