Kategorie receptů
Špagety s houbovou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
35 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Houby pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V osolené vodě uvaříme špagety na skus. Poté je slijeme a necháme okapat. Mezitím v hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vmícháme houby a podusíme. Přilijeme víno, vodu s bujónem a přivedeme k varu. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme mletým novým kořením. Vmícháme tymián. Omáčku smícháme se špagety a posypeme sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
2 g
Houby čerstvé
100 g
Citróny
5 g
Olivový olej
14 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
10 g
Eidam 30% cihla 2600 g
30 g
Zeleninový bujón 6x10 g
20 g
Nové koření mleté
1 g
Pitná voda nesycená
160 g
Kukuřičné těstoviny s quinoou Sam Mills - Špagety 250 g
74 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g