Kategorie receptů
Bramborový nákyp s mrkví
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Syrovou mrkev a syrové brambory nakrájíme na plátky. Do vymazané a vysypané formy dáváme střídavě vrstvu brambor a mrkve. Zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním mléka, jogurtu, vajíčka a koření. To vše posypeme na kostky nakrájenou šunkou. Zapečeme v troubě 45 minut na teplotu 200 stupňů Celsia.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
210 g
Mrkev
196 g
Vejce
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Strouhanka
10 g
Dušená šunka standard hranatá, kráj. 100 g
100 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
100 g
Muškátový květ
1 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g