Kategorie receptů
Cuketové karbanátky s hermelínem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Omytou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou. Osolíme, smícháme s vločkami a necháme 20 minut uležet. Jestliže bude i po odležení v cuketě ještě voda, odebereme ji. Sýr nastrouháme na hrubo a společně s vejcem, kořením, česnekem, cibulkou a moukou přidáme k cuketě. Vypracujeme směs, aby šly tvořit karbanátky. Podle potřeby přimícháme strouhanku. Odebíráme přibližně stejné množství směsi a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
270 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
4 g
Cibulka jarní
30 g
Ovesné vločky jemně drcené 500 g
36 g
Hermelín
100 g
Kukuřičná strouhanka 200 g
15 g
Majoránka 7 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
10 g
Mouka hladká 1 000 g
21 g