Kategorie receptů
Hrachová kaše
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hrách propláchneme vlažnou vodou a zalijeme studenou vodou a necháme přibližně 3 hodiny máčet. Připravený hrách uvaříme v téže vodě doměkka. Uvařený hrách scedíme a umeleme nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a utřený česnek se solí. Hrachovou kaši rozmíchame a je-li potřeba, rozředíme horkou vodou nebo vývarem. Podáváme s osmaženou cibulkou na oleji.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
48 g
Česnek
12 g
Jedlá sůl
4 g
Hrách žlutý loupaný celý 5 kg
148 g
Majoránka 7 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g