Kategorie receptů
Salát s cizrnou a sladkými bramborami
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
35 minut

Postup přípravy
Batáty pečeme v celku v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Nakrájíme na kostičky a odložíme stranou.V misce smícháme předem uvařenou nebo sterilovanou cizrnu, loupané mandle (můžeme je nakrájet na menší kousky), nakrájenou menší kapustu, avokádo nakrájené na plátky a lžíčku chia semínek. Přidáme nakrájené batáty. Připravíme si vinaigrettu smícháním extra panenského olivového oleje s octem, kari kořením, solí a pepřem. Přidáme dresink do salátové mísy a promícháme. Podáváme při pokojové teplotě.
Vytisknout recept (PDF)
Kapusta biela
320 g
Jedlá sůl
2 g
Ocet Balsamico
15 g
Avokádo
160 g
Mandle jádra 200 g
40 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Kari 25 g
6 g
Cizrna Vapeur 310 g
180 g
Batáty sladké
140 g
BORGES Extra panenský olivový olej 500 ml
36 g