Kategorie receptů
Koprová omáčka
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
90 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme. Po 30 minutách varu přidáme ocet, podle potřeby přisolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Zjemníme přidáním smetany, necháme krátce přejít varem a vmícháme přebraný, opraný a jemně rozsekaný kopr. Podáváme s vejcem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
112 g
Jedlá sůl
2 g
Kopr
10 g
Ocet kvasný lihový 1 l
20 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
140 g
Krajanka máslo 250 g
14 g