Kategorie receptů
Vepřové ledvinky na cibulce
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Ledvinky odblaníme, rozkrojíme, vyřízneme močovody a případný tuk. Ledvinky nakrájíme na plátky, několikrát je spaříme vařící vodou a dobře je propláchneme, abychom odstranili sraženiny. V polovině dávky oleje osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ledvinky, drcený kmín a pepř, zastříkneme vodou a dusíme za občasného míchání a podlévání vodou téměř doměkka. Ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny oleje a mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Potom omáčku přecedíme na ledvinky, osolíme a znovu krátce podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
12 g
Kmín celý
0.4 g
Pitná voda nesycená
400 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g
Olej slunečnicový
40 g
Mouka hladká 1 000 g
40 g