Kategorie receptů
Maminčino kuře
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuře opláchneme, osolíme na povrchu i uvnitř, vložíme do pekáče, přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova. Kuře vyjmeme ze šťávy. Rýži nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme. Rýži propláchneme a necháme okapat. Takto připravenou rýži vysypeme do pekáče s výpekem z kuřete. Nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme na kostičky krájená játra, krátce je opečeme, přidáme na plátky krájené žampióny a vše podusíme. Takto připravenou směs smícháme v pekáči s uvařenou rýží. Pečené kuře naporcujeme a jednotlivé porce klademe na rýži. Vše opět krátce zapečeme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
20 g
Kuřecí maso
400 g
Kuřecí játra
80 g
Žampión zahradní 500 g
80 g
Rýže parboiled 400 g
150 g
Staročeská slanina 1,9 kg
40 g
Pitná voda nesycená
240 g
Olej slunečnicový
32 g