Kategorie receptů
Kapr na modro
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Dopředu si připravte tak zvanou várku, tedy silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny a cibule s divokým kořením a tymiánem dochucený solí a octem.Porce kapra předem trochu osolte a můžete ho nechat dvacet minut odležet. Poté ho vložte do várky a nechte 5 – 7 minut vařit. Ale pozor, vařte kapra bez bublání, jen velmi zvolna. Rybu vyjměte, přidejte plátek másla, posekanou petrželkou a obložte kousky zeleniny z várky.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
56 g
Mrkev
70 g
Pórek
50 g
Petržel
50 g
Celer
70 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
10 g
Tymián čerstvý
2 g
Ocet kvasný lihový 1 l
6 g
Nové koření celé 30 g
2 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
240 g
Bobkový list 5 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g