Kategorie receptů
Kapr se zeleninou
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Kapra nakrájíme asi na 4 cm velké kousky a pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Očistíme pórek a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky, hrášek na šikmo. Oloupaný zázvor posekáme nadrobno. V pánvci rozehřejeme olej a opečeme na něm kousky kapra ze všech stran asi 3-4 minuty. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu. Krátce opečeme a dochutíme sójovou omáčkou, octem a nadrceným kořením. K zelenině vložíme rybu a krátce prohřejeme. Posypeme pažitkou.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
40 g
Pórek
40 g
Jedlá sůl
2 g
Citróny
10 g
Zázvor čerstvý
10 g
Pažitka
2 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
260 g
Paprikové lusky mražené
70 g
Hřebíček celý 30 g
1 g
Badyán celý 5 ks
1 g
Fenykl celý 20 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Skořice mletá 40 g
1 g
Sójová omáčka 170 ml
10 g