Kategorie receptů
Zapékané brambory se zeleninou a parmazánem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a přidáme sůl a kmín. Brambory dáme do vymaštěného pekáče. Na tuku osmahneme nakrájené paprikové lusky a nakrájený lilek. Mírně osolíme. Zeleninu vmícháme do brambor a zalijeme rozmíchanými vejci s mlékem. Posypeme nastrouhaným parmazánem a zapečeme v troubě.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
820 g
Lilek
100 g
Paprika zelená
140 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl
10 g
Kmín celý
0.8 g
Parmazán 100 g
60 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g