Kategorie receptů
Králík na olivách
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
90 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené kousky králíka a zasypeme nasekaným česnekem a rozmarýnem. Maso osmahneme ze všech stran. Vyjmeme z hrnce a dáme do pekáčku, přilejeme sladší červené víno, zakápneme olejem a dáme dusit do trouby na 30 minut. Přidáme okapaná loupaná rajčata, nakrájené olivy a dochutíme solí. Dusíme ještě minimálně 45 minut dokud není maso měkké.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
10 g
Jedlá sůl
1 g
Králičí plec+hruď 1 kg
600 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
6 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
180 g
Olivy zelené
120 g
Olej slunečnicový
18 g