Kategorie receptů
Zapečený lilek s mletým masem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Lilky omyjeme, zbavíme špičky, rozkrojíme na půl, vydlabeme, nasolíme a necháme potit. Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájené vydlabané zbytky části lilků a rozmixovaná nebo nakrájená rajčata. Ochutíme bazalkou, pepřem a solí a necháme chvíli dusit. Lilky osušíme a naplníme směsí mletého masa. Zalijeme rozšlehanými vejci a dáme do trouby rozehřáté na 170 °C na půl hodiny.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
180 g
Lilek
570 g
Rajčata
510 g
Jedlá sůl
6 g
Mleté maso míchané
438 g
Sádlo
18 g
Bazalka 10 g
6 g
Pepř černý mletý 20 g
6 g