Kategorie receptů
Vepřové v mrkvi
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také. Až se voda vypaří a zůstane jen tuk, zaprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem a vaříme téměř doměkka. Občas promícháme, podlijeme. Poté přidáme oloupanou, na plátky pokrájenou mrkev a obojí dovaříme doměkka. Nakonec rozmícháme v trošce vody mouku a omáčku zahustíme. Dochutíme a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Mrkev
200 g
Jedlá sůl
2 g
Kmín celý
2 g
Vepřové maso (kotlety)
220 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
14 g