Kategorie receptů
Hovězí játra po anglicku
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Játra opereme ve vodě, očistíme je a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, naklepeme je a nařízneme na okraji. Mírně je opepříme a posypeme moukou. Játra zprudka opečeme na oleji, vyndáme z pánve a přendáme do kastrolu. Na oleji, ze kterého jsme vyndali játra, opečeme na malé kousky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, opečeme dorůžova, přidáme rajský protlak a zalijeme teplou vodou. Povaříme a nalijeme na játra a dusíme. Nakonec na dochucení přidáme sůl.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
76 g
Jedlá sůl
16 g
Staročeská slanina 1,9 kg
40 g
Pitná voda nesycená
320 g
Hovězí játra
520 g
Pepř černý mletý 20 g
0.8 g
Olej slunečnicový
28 g
Hladká mouka
12 g