Kategorie receptů
Kroupová zeleninová polévka
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
28 g
Doba přípravy
50 minut
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Poté ji osmahněte na oleji a nechte zesklovatět. Přidejte kroupy a krátce poduste. Přidejte hřebíček s libečkem, přilijte vývar a vařte na mírném ohni asi 25 minut. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte. Celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu přidejte ke kroupám a polévku vařte ještě asi 15 minut. Polévku dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Na závěr ozdobte zakysanou smetanou a posypte pažitkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Pórek
60 g
Celer
40 g
Jedlá sůl
2 g
Citróny
10 g
Pažitka
2 g
Kroupy, Krupky
50 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
20 g
Zeleninový bujón 6x10 g
14 g
Pitná voda nesycená
500 g
Hřebíček celý 30 g
1 g
Libeček 10 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Olej slunečnicový
10 g