Kategorie receptů
Polévka s hrachem a kroupami
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Předem namočený hrách uvaříme a rozmixujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme moukou a připravíme jíšku. Vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, zalijeme vodou a osolíme. Kroupy uvaříme doměkka, scedíme a přidáme do vroucí polévky, kterou necháme chvíli povařit. Rozkvedláme si žloutek s mlékem a vmícháme do polévky.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Kroupy, Krupky
32 g
Hrách zelený 500 g
100 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Žloutek
30 g
Olej slunečnicový
32 g