Kategorie receptů
Polévka z fazolí a kokosového mléka
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
32 g
Doba přípravy
120 minut
Postup přípravy
Propláchnuté a den předem namočené fazole povaříme s kouskem slaniny, rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci, až budou fazole měkké. Sceďíme a tekutinu uchováme. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme v něm druhou pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek asi 10 minut. Přidáme rajčata a ještě 3 minuty smažíme. Většinu fazolí přidáme do hrnce spolu s tekutinou, ve které se vařily. Přidáme kokosové mléko, koriandr a chilli papričku. Osolíme, opepříme a na mírném plameni spolu povaříme 20 minut. Necháme trochu vychladnout, vyjmeme chilli papričku a polévku rozmixujeme. Přidáme zbylé celé fazole a polévku podáváme se zakysanou smetanou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
120 g
Česnek
16 g
Jedlá sůl
4 g
Paprika červená chilli
20 g
Olivový olej
14 g
Kysaná smetana 15% 180 g
120 g
Bobkový list 5 g
1 g
Váhalova slanina 1,5 kg
40 g
Koriandr celý 20 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka rajčata krájená loupaná 400 g
160 g