Kategorie receptů
Zeleninový vývar
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pórek podélně rozkrojíme a důkladně omyjeme. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a osušíme utěrkou, poté obě natě nakrájíme nahrubo. Cibuli omyjeme a neoloupanou rozkrojíme na čtyři díly. Ve velkém hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji osmahneme. Po pár minutách přilijeme k zelenině vodu, osolíme, opepříme, přidáme zeleninový vývar a vše přivedeme k varu. Až polévka zavaří, zmírníme teplotu a na slabém plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne. Hotovou polévku nalijeme do talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
60 g
Pórek
80 g
Celer
100 g
Jedlá sůl
1 g
Petrželová nať
60 g
Celer řapíkatý
50 g
Zeleninový bujón
9 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g