Kategorie receptů
FILTRACE



Vařená rýže

Počet ingrediencí
2
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
25 minut
 
Bez lepku Bez lepku

Postup přípravy

Rýže jeden díl, voda dva díly. Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně měkká, můžete přidat 1 lžíci vody a opět přivést do varu a vypnout, ponechat přikryté 5 minut. Rýže je perfektně uvařená, nepřilepená k hrnci a ušetříte tepelnou energii.

Vytisknout recept (PDF)
Rýže parboiled 400 g
60 g
Rýže parboiled 400 g
Rýže parboiled 400 g
Výrobce
Kávoviny akciová společnost
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (30g)
Sacharidy 83g 25g
Cukry 0,4g 0,1g
Proteiny 6,8g 2g
Tuky 0,4g 0,1g
Vláknina
Energie 1540Kj 462Kj
Bez lepku Bez lepku
0,3% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
1 g
0,3% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
0,3% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
Výrobce
Mlékárna Pragolaktos, a.s.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (0.5g)
Sacharidy 4,9g 0g
Cukry 4,9g 0g
Proteiny 3,4g 0g
Tuky 0,3g 0g
Vláknina
Energie 152Kj 1Kj
Bez lepku Bez lepku
Přihlášení
 
S tímto uživatelským jménem a heslem je možné se přihlásit na obou webových portálech diabetica.cz a celiatica.cz.