Kategorie receptů
Pečené filé na zelenině
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tresku zakápneme šťávou z citrónu, opepříme a osolíme. Omytá rajčata omyjeme a nakrájíme na půlky. Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme na kousky. V hlubší nádobě orestujeme (mimo rajčat) na oleji pokrájenou zeleninu. Přidáme sterilovaná rajčata, vodu a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a bazalku a podle chuti také i cukr. Dusíme asi 10 - 12 minut. Na tuto omáčku poklademe připravenou tresku a vložíme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Chvíli před dopečením ryby, vložíme i pokrájená rajčata.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
200 g
Rajčata
200 g
Česnek
15 g
Celer
200 g
Jedlá sůl
4 g
Citróny
40 g
Filé rybí
720 g
Cibulka jarní
80 g
Pitná voda nesycená
140 g
Cukr krystal
10 g
Bazalka 10 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Tymián 10 g
4 g
Olej slunečnicový
48 g