Kategorie receptů
Ragú z tresky
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
50 minut
Postup přípravy
Tresku opláchneme ve studené vodě a vysušíme. Posypeme ji solí a pepřem a zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím si dáme vařit vodu s bujónem, cibulí, solí, bobkovým listem a hořčicí. Rybu vložíme do vývaru a necháme mírně vařit pod pokličkou 15 až 20 minut. Celer oloupeme a nastrouháme. papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Rybu vyjmeme z vývaru, zcedíme a asi 10 minut ve vývaru povaříme zeleninu. Větší část zeleniny rozmixujeme s trochou vývaru z ryby. Přímícháme zakysanou smetanu a prohřejeme. Poté přilijeme šťávu z pomeranče a vývar, aby vznikla hustá omáčka. Do omáčky přidáme kousky ryby, zbytek zeleniny a dílky pomeranče. Krátce prohřejeme, dochutíme citrónovou šťávou a posypeme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Paprika červená
40 g
Celer
60 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
10 g
Pomeranče
140 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
40 g
Zeleninový bujón 6x10 g
16 g
Bobkový list 5 g
1 g
Pitná voda nesycená
200 g
Treska ocasní část
180 g
Hořčice orientální 340 g
10 g