Kategorie receptů
Bulgur na sladko
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
20 minut
Postup přípravy
Na lžičce másla necháme bulgur pěkně zpěnit, posypeme špetkou soli, skořicí dle vlastní chuti a rozpustíme 1 lžíci medu. Rozpuštěný med zamícháme do bulguru, následně zalijeme 70 ml acidofilního mléka a mírně podlijeme vodou. Přivedeme k varu. Teď už jen přiklopÍme pokličkou a necháme bulgur odstát a nabobtnat. Servírujeme do skleničky ve dvou vrstvách. Nejprve dáme na dno několik lžiček hotového bulguru, posypeme nadrobno nakrájeným ovocem, 1/2 broskve a menší hrst borůvek, a překryjeme 4 lžícemi bílého jogurtu. Druhou vrstvu tvoří zbytek bulguru ozdobený ovocem.
Vytisknout recept (PDF)Acidofilní mléko plnotučné 3,6% 500 g
70 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
80 g
Pitná voda nesycená
10 g
Broskve
100 g
Borůvky
80 g
Skořice mletá 40 g
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Krajanka máslo 250 g
6 g
Bulgur středně hrubý 750 g
30 g