Kategorie receptů
Noky s kuřecím masem, špenátem a sýrovou omáčkou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut. Po vyplavení noky necháme odkapat v cedníku.
Na rozpálené hlubší pánvi s trochou oleje osmahneme osolené, opepřené a na jemno nakrájené kuřecí maso. Když je maso hotové, přidáme protlačený česnek, rozmražený, na větší kusy nasekaný špenát. Celé to zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a necháme tak 2-3 minuty povařit tak, aby špenát vypadal spařeně a sýr se rozpustil.
Vytisknout recept (PDF)Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
280 g
Česnek
1 g
Jedlá sůl
3 g
Kuřecí maso
320 g
Směs na bramborové těsto 400 g
176 g
Madetka tavený smetanový sýr 200 g
70 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
120 g