Kategorie receptů
Smažené fazole po mexicku se salsou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci si orestujeme slaninu nakrájenou na proužky a přendáme ji na talíř. K vysmaženému tuku přidáme cibuli, česnek, římský kmín a zelený pepř a smažíme asi 1 minutu. Přidáme fazole a smažíme asi 2-3 minuty. Přidáme vodu a bujón. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Ponorným mixérem fazole rozmixujeme dohladka nebo rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Nakonec vmícháme salsu a slaninu. Osolíme a opepříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
180 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl
6 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
480 g
Staročeská slanina 1,9 kg
240 g
Kuřecí bujón
84 g
Pitná voda nesycená
600 g
Kmín římský 30 g
6 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Pepř zelený mletý 15 g
3 g
ANTICA CANTINA-Salsa ostrá 300 g
50 g