Kategorie receptů
Šoulet
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
100 minut
Postup přípravy
Propláchnutý hrách zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat nejlépe přes noc. Nabobtnalý hrách uvaříme ve vodě doměkka. Propláchnuté kroupy uvaříme ve vodě doměkka, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Scezený hrách a odkapané kroupy promícháme, okořeníme pepřem a majoránkou, přidáme česnek rozetřený se solí. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme do nazlátlé barvy na sádle spolu se slaninou nakrájenou na menší kostičky a částečně roztavenou a zamícháme do šouletu. Šoulet krátce zapečeme v troubě.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
72 g
Česnek
8 g
Jedlá sůl
8 g
Kroupy, Krupky
80 g
Sádlo
24 g
Hrách zelený 500 g
112 g
Váhalova slanina 1,5 kg
60 g
Majoránka 7 g
1.2 g