Kategorie receptů
Plněné papriky s tuňákem, cizrnou a rýží
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
40 minut

Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. 6 paprik různě barevných omyjeme, okrojíme kolem stopky dokola a vyjmeme z ní semínka. Konzervy tuňáka otevřeme a necháme okapat. V míse smícháme předem uvařenou rýži, tuňáka a předem uvařenou cizrnu (nebo sterilovanou) a strouhanou mozzarellu. Přidáme i passatu, sůl, pepř, majoránku a prolisujeme do směsi 3 stroužky česneku. Vše důkladně promícháme. Papriky naplníme směsí a opatrně přendáme do zapékací mísy tak, aby stály. Nyní dáme zapéct do trouby na 20-25 minut. Po upečení můžeme ihned servírovat.
Vytisknout recept (PDF)Paprika červená
390 g
Paprika zelená
390 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Majoránka 7 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
ARAX Cizrna 500 g
120 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
120 g
CALVO Tuňák v olivovém oleji 3x80 g
210 g
SOS Jasmine rýže 1 kg
150 g