Kategorie receptů
Lehká rajská omáčka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
90 minut
Postup přípravy
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru. V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na něm dorůžova cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak a špetku skořice. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, dochutíme náhradním sladidlem a solí. Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Jedlá sůl
2 g
Hovězí přední
240 g
Nové koření celé 30 g
2 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
14 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Skořice mletá 40 g
1 g
Mouka hladká 1 000 g
8 g