Kategorie receptů
Hovězí závitky plněné česnekem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
90 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Naklepeme hovězí maso, osolíme, opepříme a potřeme česnekovou směsí, kterou připravíme z nakrájeného česneku smíchaného s olejem a petrželkou. Potřené plátky zavineme a ovineme nití. Závitky opečeme z obou stran, podlijeme vodou a dusíme maso doměkka. Během dušení maso okořeníme. Závitky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
10 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
10 g
Hovězí přední
220 g
Bazalka 10 g
5 g
Oregano 10 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
16 g