Kategorie receptů
Roštěnky na houbách
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
120 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Roštěnky jemně naklepeme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a následně s ní i roštěnky. Až se maso zatáhne, přidáme kmín, trošku čerstvého tymiánu, čerstvé houby. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, a nebo hovězím vývarem. Dusíme cca 1,5 hodiny do úplného změknutí masa. Dle potřeby zahustíme jíškou. Hotovou omáčku s masem dosolíme a zakapeme citrónovou šťávou, aby získala navinulou chuť.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
2 g
Kmín celý
2 g
Houby čerstvé
108 g
Citróny
50 g
Tymián čerstvý
2 g
Český hovězí steak z mladého býka - roštěná
250 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
10 g